Je ongeduld groeit bijna even hard als je vaardigheden

Waarom kiezen bepaalde ongeduldige types voor het programma Impact in de Praktijk, naast dingen als ‘persoonlijk leiderschap coaching’? Als high performer met visie ben je niet tevreden met persoonlijke groei, en dat is soms lastig in coaching.

Afbeelding bij artikel over  het verschil tussen persoonlijk leiderschap coaching en het programma impact in de praktijk

Een coach gaat er meestal vanuit dat er tussen jou en de realisatie van je doelen een aantal obstakels staan – zoals belemmerende overtuigingen, een tekort aan vaardigheden, of gebrek aan kennis en inzicht. Je gaat aan de slag met je obstakels, waarbij de coach zorgt voor steun, zelfreflectie en advies.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Vervolgens word je kundiger als professional, maar zie je ook dat ‘het systeem’ nog dezelfde koers vaart. Na coaching kun je bijvoorbeeld beter luisteren, maar dat vertaalt zich niet door naar verandering in de organisatie. Je ongeduld groeit bijna even hard als je vaardigheden.

Verbeter jezelf, begin bij de wereld

Er is ook een ander vertrekpunt mogelijk. Impact in de praktijk begint buiten jezelf. Bij de wereld. Daar komt je visie tot leven. Verandering komt er als jij laat zien: de toekomst die we willen, is er al.

Gaat het je niet zozeer om morele ambitie, als wel om concrete resultaten? Wil je verandering realiseren terwijl persoonlijk leiderschap je minder boeit – maar krijg je dat soms lastig uitgelegd? Een keer samen sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonisch visiegesprek (30 minuten, vrijblijvend).

Share the Post:

Joost van de Loo

Impact in de Praktijk I Joost van de Loo helpt professionals met visie om te overtuigen zonder discussie. Met impact in de praktijk heb je in korte tijd nieuwe tools in handen voor het realiseren van verandering. Voor vernieuwers met een kompas die in praktijk brengen wat op de gevel staat.