Workshop: Chaos & Het Juiste Moment

Op 24 april organiseer ik in Pakhuis de Zwijger een workshop over koers wijzigen en handelend optreden als je het niet kunt overzien. Met drie praktische filosofen, en ervaringsdeskundigen uit zorg, sport en journalistiek.

Beeld bij artikel over Chaos en Het Juiste Moment workshop in Pakhuis de Zwijger

Het juiste moment: in onvoorspelbare tijden wordt het extra belangrijk, als vertrouwde scripts niet meer werken en doen wat de rest doet ronduit gevaarlijk kan zijn.

Wanneer verlaat je je huis om tijdig te vluchten? Wanneer volg je je hart en wanneer je hoofd? Wanneer investeer je en wanneer stap je uit? Deze workshop geeft je grip op een ongrijpbaar fenomeen.

De avond heeft twee delen. Eerst analyseren we onder leiding van praktische filosofen een aantal echt gebeurde voorbeelden, daarna pas je de opgedane inzichten toe op je eigen leven.

DEEL 1 – 20:00 tot 21:00 – Het Juiste Moment in de praktijk

Voor de pauze, in het eerste deel, vertellen een documentaire maker, een journalist, een arts en een sporter elk over een bijzondere, persoonlijke ervaring met het juiste moment in hun werkende leven.

DEEL 2 – 21:15 tot 22:00 – Jouw Juiste Moment

Na de pauze richten we ons op het heden. We behandelen samen één actuele case, van iemand in de zaal die zich nu afvraagt: Is dit het juiste moment?

Kom op 24 april naar Pakhuis de Zwijger als je je wel eens afvraagt:

+ Wanneer en hoe zet ik een grote verandering in gang?
+ Welke signalen moet ik eigenlijk nooit negeren?
+ Hoe kom ik los van een vastgelopen situatie?
+ Hoe voorkom ik dat ik nog een keer de boot mis?
+ Moet ik doorzetten of ben ik aan het forceren?
+ Zal ik moedig durven handelen als de situatie erom vraagt?

Wat kun je verwachten van deze avond:

  • Handige tools uit de praktische filosofie;
  • Spannende cases uit een aantal frontline beroepen;
  • Vermaak en diepgang;
  • Drie moderatoren, 4 sprekers, 1 thema;
  • De faciliteiten van Pakhuis de Zwijger;
  • Onderdeel van Maand van de Filosofie;
  • Kennismaken en napraten met liefhebbers en lotgenoten.

Chaos & Het Juiste Moment is onderdeel van de maand van de filosofie. Jaarlijks worden in april door heel Nederland en Vlaanderen filosofische nachten, programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd rond een thema. Dit jaar is het thema ‘chaos’.

Locatie: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Tijd: Inloop vanaf 19:30 uur. Aanvang 20:00 uur. Afsluiting 22:00 uur, met aansluitend gelegenheid om na te praten met een drankje.

Entree: Gratis (met eventueel vrijwillige bijdrage ter plekke, of vooraf tijdens aanmelding).

Aanmelden: Via de agenda van Pakhuis de Zwijger meld je je aan voor deze workshop.

Quote bij artikel over Chaos en Het Juiste Moment

Ben je goed aangepast en is het nu tijd voor iets anders? Zit er een kloof tussen wat je wilt en wat je aan het doen bent? Een keer samen sparren daarover? Je kunt je hier aanmelden voor een telefonisch visiegesprek (30 minuten, vrijblijvend).

Share the Post:

Joost van de Loo

Impact in de Praktijk I Joost van de Loo helpt professionals met visie om te overtuigen zonder discussie. Met impact in de praktijk heb je in korte tijd nieuwe tools in handen voor het realiseren van verandering. Voor vernieuwers met een kompas die in praktijk brengen wat op de gevel staat.